usluge-evidencije-radnog-vremena

Monitoring evidencije radnog vremena

Velika preduzeća i kompanije koje imaju i po nekoliko stotina zaposlenih, moraju da vode evidenciju o dolascima i odlascima sa posla, vremenu za pauzu, službene i ne službene izlaske i mnoge druge stvari koje utiču na poslovanje.

Nekada su ovakve stvari rešavali HR menadžeri, kroz obavezne email prepiske sa svima i gomilom izgubljenog vremena. U novije vreme, HR menadžeri se bave ljudima, a evidencijom svakodnevnih aktivnosti zaposlenih – softver i hardver.

Kako funkcioniše Evidencija radnog vremena?

Zamislite sistem u svojoj kompaniji koji se jednostavno implementira bez narušavanja postojeće harmonije i koji vam omogućava da po želji dobijate izveštaje za razne stvari poput: broja prisutnih radnika, broja radnika na odmoru ili bolovanju, broja radnika na terenu ili službenom putu, kao i grafikone i analize poslovnih procesa, ko je angažovan na kom projektu i mnogi drugi.

Videomont Vam nudi upravo ovakav vid usluge. Ovom uslugom dobijate sve evidencije i logove sa sistema direktno na vaš sto.

Jedino vreme se ne može zameniti, a svaki njegov gubitak je konačan.

Evidencija radnog vremena

U potrazi za povećanjem prihoda, a samim tim i održivošću, preduzeća često gledaju napolje, a ne unutra. Prema anketi o malom biznisu, samo 20% malih preduzeća investira u alate za poboljšanje produktivnosti zaposlenih ove godine; podrška ovoj strategiji zaostaje za drugim, poput širenja na nova tržišta i pokretanja novih metoda kupovine klijenata. Kako je Carl Jung rekao: “Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes.”

Redovna evidencija radnog vremena u realnom vremenu omogućava transparentnost i jednak tretman zaposlenih. Uz neposredan pristup podacima omogućeno vam je da pratite pojedinačni doprinos zaposlenih ciljevima vaše organizacije.

ERV (evidencija radnog vremena) sistem omogućava vam određivanje različitih rasporeda i pravila za kontrolu radnog vremena, prikazivanje utrošenog vremena i troškova projekata. Precizno izračunavanje podataka u realnom vremenu može da se koristi i za precizno analiziranje efikasnosti korišćenja radnog vremena. Podaci mogu da se prenesu i na druge sisteme za obračun plata i kadrovskih evidencija.

Na kraju svakog meseca, Marta Savić iz kompanije „Select Labs“ odlazi u svoju kancelariju, zatvara vrata, stisne zube,  priprema za rad do kasno u noć sa stresom kako odraditi i završiti obračun zarada za njenih 150 zaposlenih.

Bilo je očigledno da je došlo vreme da se sprovede novi i bolji proces praćenja vremena i prisustva tih 150+ zaposlenih. Biometrijski sistem za vreme i prisustvo u ovakvim situacijama predstavlja potrebu kako bi se opisani proces odradio u što kraćem roku i bez grešaka, a dobijeno vreme utrošilo na druge korisnije poslovne procese.

Glavne karakteristike ERV sistema su:

  • Sistemi za evidenciju radnog vremena i prisustva zaposlenih pružaju višestruka rešenja za kontrolu utroška radnih sati i merenja produktivnosti zaposlenih. Sistem može da se kontroliše i nadgleda preko desktop ili prenosnog računara povezanog na internet. Ostale opcije uključuju korišćenje internet povezanih mobilnih uređaja. Informacije postaju dostupne odmah za pregled. Sistem je kompatibilan sa većinom postojećih platnih sistema. Informacije se lako integrišu u sistem kako bi smanjili greške u platnom spisku i uštedeli procesi obrade. Zaposleni mogu pratiti sopstveni utrošak radnog vremena, bolovanja, odmora i sl. Kompletan proces odobravanja i vođenja evidencije bilo koje vrste odsustva može biti vođen kroz ERV.

  • Sistem je potpuno prilagodljiv da bude prilagođen potrebama bilo koje kompanije. Lako se koristi. Veća transparentnost za zaposlene obezbeđuje veću usklađenost sa pravilima kompanije. Obezbeđuje usklađenost sa radnim vremenom za poslodavce i zaposlene. Značajno smanjenje vremena obrade zarada. Opšte smanjenje troškova radne snage preduzeća zbog praćenja vremena i procesa. Sveukupno poboljšanje učinka zaposlenih.

  • Analitički izveštaji: Sistem ima mogućnost generisanja različitih vrsta izveštaja. Izveštaji koji pružaju informacije o trendovima prisustva i odsustvu pomažu u suzbijanju loših navika u svim oblastima. Ostali izveštaji koji pružaju informacije o vremenskoj upotrebi pri određenim procesima pomažu u kasnijem planiranju budžeta i troškova. Gledajući aktuelne trendove, takođe pomaže u predviđanju budućih ušteda.

Zaključak je da ulaganjem u ERV sisteme svako preduzeće može da ima samo benefite i to u najbitnijim vazama poslovanja, kao što su: produktivnost zaposlenih, kontrola procesa rada i dobijanje baze informacija koliko određeni procesi iziskuju utroška radnog vremena, a takve informacije su od suštinske važnosti za obračun bilo kojeg budućeg projekta.

O nama

Videomont je posvećena mlada firma koja svojim radom i iskustvom želi da se pozicionira na tržištu Security opreme kao jedna od prvih instalaterskih firmi koja poseduje sve neophodne licence za projektovanjemontažu,
izvođenje procenu rizika, uz fokus na ljude i njihove potrebe.

Radno vreme

Ponedeljak-Petak: 9:00 – 17:00
Subota: 9:00 – 13:00

Kontaktirajte nas

+381 11 311 64 16
+381 69 311 64 16
office@videomont.rs

O nama
Korisni linkovi
Kontaktirajte nas

Videomont je posvećena mlada firma koja svojim radom i iskustvom želi da se pozicionira na tržištu Security opreme kao jedna od prvih instalaterskih firmi koja poseduje sve neophodne licence za 
projektovanjemontažuizvođenje i
procenu rizika, uz fokus na ljude i njihove potrebe.

+381 11 311 64 16
+381 69 311 64 16
office@videomont.rs

Radno vreme

Ponedeljak-Petak: 9:00 – 17:00
Subota: 9:00 – 13:00