Projektovanje sistema tehničke bezbednosti

Naši projektanti su licencirani stručnjaci i svakom projektu pristupaju sa maksimalnim profesionalizmom.

Projekat sistema tehničke zaštite je obavezan po zakonu Republike Srbije i kao takav
predstavlja polaznu tačku kod kreiranja svakog sistema tehničke zaštite.

Projektovanje sistema tehničke zaštite

Projektovanje sistema je kreativni iterativni proces prevođenja problema u njegovo rešenje. Projektovanje sistema tehničke zaštite započinje analizom Akta o proceni rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja. Navedenom analizom obuhvaćene su sve mere koje moraju biti preduzete za propisnu zaštitu jednog objekta.

Ukoliko predmetni objekat ne poseduje Akt o proceni rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja ili mu nije potreban, kompanija Videomont se vodi smernicama koje definišu izradu navedenog akta, nakon procene i analize, pristupa projektovanju sistema tehničke zaštite vodeći računa o zakonskim normama, ali uvažavajući ekonomski prihvatljive okvire Vaše investicije.

Projektovanje sistema za Video nadzor

Osnovna funkcija sistema za video nadzor je pružanje informacije o bezbednosnom statusu. Arhiviranje video informacija štićenog objekta ima višestruku namenu u procesu analize bezbednosnog stanja objekta kao i u dokumentovanju incidentnih situacija.

Video nadzor se ne koristi samo na “kritičnim” mestima, već ima primenu i u mnogim drugim situacijama, npr. za nadzor proizvodnih procesa u fabrikama, nadzor robe u prodavnicama i skladištima, nadzor izloženih eksponata, nadzor ulaza i izlaza vozila, nadzor radnika u firmama, nadzor pacijenata na intenzivnoj nezi, i dr. 

Planiranje i projektovanje sistema video nadzora je složen proces koji mora da se uklopi u rezultate analize bezbednosne ugroženosti objekta, lica ili materijalnih dobara uz poštovanje svih postojećih specifičnosti objekta, položaja i njegove namene pa sve do uklapanja u tehnologiju rada koja se u njemu odvija.

Video nadzor
Protivpožarrni sistemi

Projektovanje sistema za Alarmnu i Požarnu dojavu

Alarmni sistemi (sistemi protivprovale) služe za odbijanje, osujećivanje i otkrivanje provale i pokušaja provale u štićeni objekat. Alarmni sistem sastoji se od grupe senzora koji služe za detekciju štetnih događaja, kao što su: obijanje vrata, lom stakla, neovlašćeno kretanje u prostoru, pojava požara, curenje gasa, izlivanje vode i drugo.

Protivpožarni sistemi se koriste za rano otkrivanje požara detektovanjem dima i toplote uz pomoć javljača požara (protivpožarni detektori). Javljači požara koriste fizičke principe za detekciju požara: merenje prisutnosti dima, merenje temperature, treperenje plamena ili izvora toplote, a promena stanja prosleđuje se protivpožarnom panelu – centrali koja proverava informaciju i u zavisnosti od predefinisanih podešavanja aktivira alarm koji se oglašava pomoću protivpožarne sirene ili se vrši telefonska dojava vlasniku i/ili dežurnoj vatrogasnoj službi.

Odabir alarmnog ili požarnog sistema dojave se vrši prema veličini objekta, kao i prema mnogim drugim kriterijumima koje određuje sama konfiguracija objekta i želje korisnika sistema. Moderni alarmni sistemi se kontrolišu pomoću tastature, unošenjem šifre, dok se napredniji sistemi mogu kontrolisati i pomoću kodiranih kartica.

Projektovanje mrežnih sistema

Sa razvojem informatičke industrije povećava se svakodnevna potreba za brzom razmenom podataka između najrazličitijih IT uređaja, kao i za korišćenjem zajedničkih periferija u cilju smanjenja ukupnih troškova. Kako bi ovo bilo moguće, neophodno je računare međusobno povezati u računarsku mrežu.

Na osnovu vaših zahteva i potreba možemo izvršiti detaljnu analizu a potom i projektovanje kompletne mrežne infrastrukture u vašem preduzeću. Nakon predstavljanja projekta i vašeg odobrenja, izvršićemo instalaciju aktivne i pasivne mrežne opreme, programiranje i puštanje u rad. Ukoliko to želite, obezbeđujemo testiranje i sertifikaciju kompletne mrežne infrastrukture.

Projektovanje mrežnih sistema
SIstemi za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena

Projektovanje sistema za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena

Upotreba kontrole pristupa i evidencije radnog vremena u bilo kojoj privrednoj grani, a pogotovu industriji, je jedan od ključnih faktora uspešnog poslovanja. Menadžment velikih sistema iziskuje ulaganje u stručno osoblje koje će efikasno i pravovremeno otkriti i otkloniti smetnje u radu i funkcionisanju sistema. Takva ulaganja su naravno velika i teško isplativa na duže staze. Zato se sve više kompanija oslanja na moderne tehnologije koje im omogućavaju jednostavan i efikasan menadžment, bez velikog ulaganja i koji je pre svega – održiv.

Projektovanje sistema za kontrolu pristupa i evidencije radnog vremena uglavnom znači detaljno praćenje kretanja zaposlenih i lica koja to nisu, unutar objekta za koji se projektuje sistem. Nakon detaljne analize i procene zahteva klijenta, pristupa se izradi projekta.

Sistemi za kontrolu pristupa mogu raditi nezavisno od sistema evidencije radnog vremena.

O nama

Videomont je posvećena mlada firma koja svojim radom i iskustvom želi da se pozicionira na tržištu Security opreme kao jedna od prvih instalaterskih firmi koja poseduje sve neophodne licence za projektovanjemontažu,
izvođenje procenu rizika, uz fokus na ljude i njihove potrebe.

Radno vreme

Ponedeljak-Petak: 9:00 – 17:00
Subota: 9:00 – 13:00

Kontaktirajte nas

+381 11 311 64 16
+381 69 311 64 16
office@videomont.rs

O nama
Korisni linkovi
Kontaktirajte nas

Videomont je posvećena mlada firma koja svojim radom i iskustvom želi da se pozicionira na tržištu Security opreme kao jedna od prvih instalaterskih firmi koja poseduje sve neophodne licence za 
projektovanjemontažuizvođenje i
procenu rizika, uz fokus na ljude i njihove potrebe.

+381 11 311 64 16
+381 69 311 64 16
office@videomont.rs

Radno vreme

Ponedeljak-Petak: 9:00 – 17:00
Subota: 9:00 – 13:00