VoIP-SIP sistemi

  • BRENDOVI
  • STUDIJE SLUČAJA
  • ZAKONSKE REGULATIVE
  • ODRŽAVANJE

- Tekst u pripremi -

- Tekst u pripremi -

- Tekst u pripremi -

  • BRENDOVI
  • STUDIJE SLUČAJA
  • ZAKONSKE REGULATIVE
  • ODRŽAVANJE

- Tekst u pripremi -

- Tekst u pripremi -

- Tekst u pripremi -

VoIP je skraćenica od engleske složenice Voice over Internet Protocol i naziv je za komunikacijsku tehnologiju koja omogućava prenos zvuka/glasa preko internet mreže. Tehnologija je postala popularna razvojem širokopojasnog interneta, jer u većini slučajeva omogućava besplatno telefoniranje s računara na računar, kao i jeftinije telefoniranje s računara na mobilne i fiksne linije. Prednost ovakvih komunikacionih sistema jeste mogućnost povezivanja više ovakvih jedinica u jedinstvenu mrežu putem centrala koje omogućavaju i do 1000 simultanih korisnika.

SIP (engleski- Session Initiation Protocol) je signalni protokol koji radi na aplikacionom nivou i koristi se za kreiranje, modifikovanje i prekidanje multimedijske sesije (govor, video ili podaci) sa jednim ili više sagovornika. SIP pri tome ne defiše šta je to sesija: to je definisano unutar sadržaja u SIP poruci. Stoga SIP predstavlja samo signalni protokol koji se mora dalje koristiti sa nekim drugim protokolima kao što su SDP, RTP, RTCP, kako bi pružio kompletnu multimedijsku uslugu.

VoIP sistemi -
Prednosti VoIP i SIP tehnologije

U modernom svetu, upotreba VoIP i SIP centrala je postala svakodnevica. Jeftiniji troškovi održavanja, lakoća upotrebe i multifunkcionalnost su glavni razlozi sve češće upotrebe ovih sistema. Velike korporacije odavno koriste VoIP sisteme jer im omogućava lakšu komunikaciju i mogućnost povezivanja u jedinstvenu kompanijsku mrežu.

Matrix COMSEC, kao jedan od većih proizvođača na tržištu telekomunikacija, sa svojom bogatom ponudom manjih i većih sistema i opreme, već deceniju nudi sveobuhvatna rešenja bazirana na ove dve tehnologije.

Multi-lokacijsko rešenje za moderne kompanije nudi fleksibilnost za povezivanje svih ogranaka organizacije u okviru jedne mreže. Nudi ekonomično povezivanje između kancelarija i međugradskih poziva. Matrix nudi rešenje za povezivanje kancelarija na više lokacija za besprekornu komunikaciju pomoću peer-to-peer povezivanja formirajući virtuelnu mrežu između svih sistema. Ovakva vrsta povezivanja omogućava kontinuitet u poslovanju sa jedinstvenim kontakt listama korisnika i ekonomičnom komunikacijom osiguranom preko VoIP mreže.

Matrix nudi sveobuhvatno mobilno rešenje za sve zaposlene, partnere i klijente bez obzira na to gde se oni nalaze. Oni mogu da koriste sve karakteristike centralnog komunikacionog sistema koristeći pametne telefone, tablete, laptopove, WiFi telefone i druge IP bazirane telefone kao dodatke koji nude stalnu povezanost.

Matrix univerzalni komunikacioni sistemi, u zavisnosti od softverske licence, mogu da rade kao VoIP telefonske centrale ili kao gateway serveri. Potpuno modularan dizajn omogućuje priključivanje raznih vrsta SIP trunk-ova: VoIP, E&M, E1/PRI/BRI, GSM/3G, CO (FXO), a takođe je moguće izabrati i odgovarajuće vrste lokala: IP, analognih (FXS), digitalnih (DKP), mobilnih ili računarskih aplikacija.

O nama

Videomont je posvećena mlada firma koja svojim radom i iskustvom želi da se pozicionira na tržištu Security opreme kao jedna od prvih instalaterskih firmi koja poseduje sve neophodne licence za projektovanjemontažu,izvođenje
procenu rizika, uz fokus na ljude i njihove potrebe.

Radno vreme

Ponedeljak-Petak: 9:00 – 17:00
Subota: 9:00 – 13:00

Kontaktirajte nas

+381 11 311 64 16
+381 69 311 64 16
office@videomont.rs

O nama
Korisni linkovi
Kontaktirajte nas

Videomont je posvećena mlada firma koja svojim radom i iskustvom želi da se pozicionira na tržištu Security opreme kao jedna od prvih instalaterskih firmi koja poseduje sve neophodne licence za 
projektovanjemontažuizvođenje i
procenu rizika, uz fokus na ljude i njihove potrebe.

+381 11 311 64 16
+381 69 311 64 16
office@videomont.rs

Radno vreme

Ponedeljak-Petak: 9:00 – 17:00
Subota: 9:00 – 13:00