Videomont rešenja za video nadzor – slučaj Privatne klinike Leave a comment

slucaj privatne klinike

Koliko je važno uložiti u kvalitetne komponente kada je video nadzor u pitanju, toliko je važno i da karakteristike sigurnosnog sistema odgovaraju potrebama korisnika. Čak ni najsavremenija oprema neće dati optimalne rezultate, ako se prilikom osmišljavanja rešenja ne uzmu u obzir svi bitni faktori koji mogu uticati na funkcionisanje sistema kao celine. Baš zbog toga moramo istaći da je od presudne važnosti da projektovanje i instalaciju sistema video nadzora prepustite stručnom osoblju. Sem toga, zakon nalaže da jedino kompanije koje poseduju sve potrebne licence za projektovanje, izvođenje i procenu rizika,  ispunjavaju uslove za ugradnju i servisiranje sistema video nadzora.

Video nadzor predstavlja jednu od vodećih grana tehničke bezbednosti i iz godine u godinu svedoci smo brojnih inovacija. Mada je prva asocijacija na video nadzor kamera, funkcionalan sistem čini više važnih komponenti. Opremu za video nadzor najčešće čine kamere, snimač (s hard diskom), napajanje i kablovi. U zavisnosti od sistema (analogni HD ili IP mrežni), u upotrebi su DVR i NVR snimači. DVR snimači (Digital Video Recorder) koriste se za skladištenje analognog HD snimka, dok se NVR (Network Video Recorder) koriste za skladištenje video materijala preko mreže (napajanje kamera i protok signala vrši se preko Ethernet mrežnog kabla – PoE do snimača). Odabir kvalitetne opreme svakako je prvi korak ka optimalnoj zaštiti objekta. Međutim, projektovanje i instalacija su podjednako važni elementi procesa, posebno kada se radi o obezbeđivanju ustanova visokog rizika.

Primenu opreme za video nadzor vrhunskog kvaliteta na optimalan način, najlakše je predstaviti kroz studiju slučaja.

Uspešna privatna klinika susreće se sa bezbednosnim problemom. Reč je o problemu kojim se moraju pozabaviti sve zdravstvene ustanove koje sigurnost osoblja i pacijenata uvek stavljaju na prvo mesto. Pored sigurnosti koju su dužni da obezbede svojim pacijentima, zdravstvene ustanove se moraju zaštititi i od potencijalnih kriminalnih aktivnosti. 

Zahtev klijenta:

Na osnovu postojećih potreba, klijent ima sledeće zahteve:

  • Primena: video nadzor
  • Uređaja: 25+
  • Lokacija: 2
  • Industrija: zdravstvo

Na osnovu dobijenih informacija, naš tim kreira projekat prema individualnim potrebama klijenta. Idejno rešenje se zatim sprovodi u delo. Posebna pažnja se mora obratiti na bitne informacije kao što su broj uređaja i lokacija.

Rešenje:

U skladu sa potrebama klijenta, Videomont nudi klinici sistem IP (digitalnog) video nadzora, opremljen pouzdanim Faraday kamerama, koje garantuju vrhunski kvalitet slike. Osim toga, ponuda obuhvata i lokalnu podršku, kao i tekuće održavanje sistema. Budući da posedujemo sve potrebne licence, dalje pristupamo proceni rizika. Veoma je važno da se odgovarajući broj kamera postavi na tačno utvrđena kritična mesta. Prateći projekat, kamere su instalirane na odgovarajuće parametre u hodnicima, zajedničkim prostorijama, na ulazu, rampi, kao i na parkingu.

Rezultati:

Ultimativni cilj ugradnje sistema video nadzora odnosi se na zaštitu samog objekta odnosno bolnice, zaposlenih, pacijenata, kao i na garanciju sigurnosti celog kompleksa. Strateški postavljene kamere za video nadzor pokrivaju gotovo svaki deo javne površine klinike, što bezbednost i sigurnost podiže na viši nivo.

Ubrzo po ugradnji sistema video nadzora, rezultati su postali uočljivi i na konkretnim primerima. U jednom slučaju ispred klinike se dogodila nezgoda sa pacijentom koji je otpušten u invalidskim kolicima. Dok je pokušavao da uđe u privatno vozilo, pacijent je ustao iz invalidskih kolica, skliznuo sa ivičnjaka i slomio gležanj. Na osnovu video materijala koji su zabeležile kamere za video nadzor, jasno se može videti da je osoblje bolnice uradilo sve po protokolu, uključujući i zaključavanje točkova invalidskih kolica. Pošto se video materijal može koristiti kao verodostojan dokaz i u sudskom postupku, bolnica je pravno zaštićena od mogućih optužbi za nemarnost. Sledeći incident odnosi se na osobu koja je u alkoholisanom stanju uletela na parking bolnice i pri tome udarila tri automobila. Zahvaljujući snimcima kamera za video nadzor, obezbeđenje je uhvatilo počinioca čim je kročio u kliniku.

Videomont nudi najsavremeniju opremu kada je tehnička bezbednost u pitanju, te usluge projektovanja, izvođenja, procene rizika, održavanja i montaže. Kada je reč o video nadzoru, u ponudi su i kompleti i paketi za 1 dinar, koje smo namenski kreirali kako bismo olakšali kupovinu našim klijentima. Zatim, tu su i usluge video monitoringa – stručni tim 24/7 štićeni objekat drži pod budnim okom.

Važno je navesti da svakom slučaju pristupamo individualno, odnosno ideajno rešenje prilagođavamo potrebama i mogućnostima klijenta. Garantujemo kvalitet i nudimo podršku malim, srednjim i velikim preduzećima. Ako smatrate da je pravo vreme da vrhunski zaštitite svoj dom ili poslovni objekat, slobodno se obratite našem stručnom timu. Analizom svih ključnih faktora, zajedno ćemo doći do savršenog rešenja tehničke zaštite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *