Alarmni sistemi

  • BRENDOVI
  • STUDIJE SLUČAJA
  • ZAKONSKE REGULATIVE
  • ODRŽAVANJE

- Tekst u pripremi -

- Tekst u pripremi -

- Tekst u pripremi -

  • BRENDOVI
  • STUDIJE SLUČAJA
  • ZAKONSKE REGULATIVE
  • ODRŽAVANJE
 

- Tekst u pripremi -

- Tekst u pripremi -

- Tekst u pripremi -

Alarmni sistemi (sistemi protivprovale) služe za odbijanje, osujećivanje i otkrivanje provale i pokušaja provale u štićeni objekat. Alarmni sistem sastoji se od grupe senzora koji služe za detekciju štetnih događaja, kao što su: otvaranje vrata, lom stakla, kretanje u prostoru, pojava požara, curenje gasa, izlivanje vode i drugo.

Odabir alarmnog sistema se vrši prema veličini objekta, kao i prema konfiguraciji objekta i želje korisnika sistema. Moderni alarmni sistemi se kontrolišu pomoću tastature, unošenjem šifre, dok se napredniji sistemi mogu kontrolisati i pomoću kodiranih kartica.

Sam naziv ukazuje na to da su za uspešnu komunikaciju alarmnog sistema (senzora i tastatura sa centralom) potrebni kablovi. U ponudi imamo alarmne kablove oznaka 4×0.22, 6×0.22 i 8×0.22. Pri montaži alarmnih sistema postoji varijanta štemovanja ili postavljanje kanalica.

Bežični alarmni sistemi su pogodni za manje prostore kao što su stanovi (do 100kvm) i za prostore u kojima nema mnogo faktora ometanja signala (debeli zidovi, izvori elektromagnetnog zračenja, izvori radio frekvencija).

Ovi sistemi ne koriste kablove kao žičani sistemi, nego WiFi frekvenciju i samim tim njihova instalacija ne zahteva teške radove (štemovanje zidova npr.). Funkcionalno se ne razlikuju od žičanih sistema. Bežični detektori koriste baterije za napajanje.

Alarmni sistemi i njihova namena

Alarmni sistemi predstavljaju vid tehničkog obezbeđenja objekta (stan, kuća, poslovni prostor…) i služe u najvećoj meri da odvrate i odbiju potencijalnu provalu u štićeni objekat. Naravno pored ove, glavna funkcija alarmnih sistema jeste i dojava alarmne situacije korisniku (provala, poplava, požar, velika emisija co2…).

Komponente alarmnog sistema uključuju centralu koja ima funkciju “mozga” celokupnog sistema preko koje se primaju informacije dobijene od senzora (detektora). Senzori dolaze sa više funkcija. Postoje senzori za pokret (PIR senzori), senzori lomljenja stakla, senzori za poplavu, senzori za dim, vatru i co2. Takođe, u ponudi su i magnetni kontakti za vrata i prozore, koji u alarmne svrhe detektuju svaku promenu (otvaranje vrata npr.).

Moderni alarmni sistemi šalju notifikaciju vlasniku na mobilni telefon o stanju sistema i situacione izveštaje u trenutku dešavanja (nakon aktiviranja alarma, korisniku se šalje automatska poruka sa izveštajem o lokaciji (dnevni boravak, spavaća soba…) i tipu alarma (provala, požar…)).

Kvalitetniji sistemi imaju manje lažnih alarma koji su česta pojava kod alarmnih sistema. Lažni alarmi se aktiviraju na dejstvo životinje ili zbog nepravilnog korišćenja od strane korisnika.

O nama

Videomont je posvećena mlada firma koja svojim radom i iskustvom želi da se pozicionira na tržištu Security opreme kao jedna od prvih instalaterskih firmi koja poseduje sve neophodne licence za projektovanjemontažu,izvođenje
procenu rizika, uz fokus na ljude i njihove potrebe.

Radno vreme

Ponedeljak-Petak: 9:00 – 17:00
Subota: 9:00 – 13:00

Kontaktirajte nas

+381 11 311 64 16
+381 69 311 64 16
office@videomont.rs

O nama
Korisni linkovi
Kontaktirajte nas

Videomont je posvećena mlada firma koja svojim radom i iskustvom želi da se pozicionira na tržištu Security opreme kao jedna od prvih instalaterskih firmi koja poseduje sve neophodne licence za 
projektovanjemontažuizvođenje i
procenu rizika, uz fokus na ljude i njihove potrebe.

+381 11 311 64 16
+381 69 311 64 16
office@videomont.rs

Radno vreme

Ponedeljak-Petak: 9:00 – 17:00
Subota: 9:00 – 13:00