Studije slučaja

Kontrola pristupa / Studija slučaja

Farmaceutska kompanija

Zbog pirode njihovog poslovanja, faramceutska kompanija želi da poboljša sigurnost svojih objekata. Pomoću kontrole pristupa moguće je brzo otkrivanje i reagovanje na pokušaj nekog od strane osoblja ili posetilaca da neovlašćeno pristupe određenim delovima objekta.

Zahtevi klijenta

  • Primena: Kontrola pristupa
  • Uređaja: 10+
  • Lokacija: 1
  • Industrija: Farmacija

Ponuđeno rešenje

Kao najbolje rešenje Videomont je ponudio biometrisjku kontrolu pristupa na ulazima u prostorije gde je visoka bezbednost od velikog značaja (laboratorije, prostorije sa ograničenom kontrolom pristupa). Ulazak u glavnu zgradu je omogućen samo zaposlenima (sa odgovarajućim otiskom prsta ili dlana), takođe, postoje i određene zone unutar objekta gde je pristup dozvoljen samo licima sa odgovarajućim pristupom (kartice) a na nekim mestima je moguć pristup samo uz upotrebu 2 ili više načina provere identiteta (ukucavanje šifre, otisak prsta pa ID kartica – redosled provere identiteta).

Na glavnom ulazu je postavljen uređaj COSEC VEGA CAX sa centralnim  softverom i modulima za Evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa. Softver automatski upisuje ulazak zaposlenog u zgradu u datom trenutku i šalje informaciju u glavnu bazu podataka. Na ovaj način HR služba ima evidenciju dolazaka i odlazaka (pauze, odmori i druga odsustva) za sve zaposlene.

4 uređaja (COSEC PATH DCCM terminal) su postavljena u samoj zgradi na lokacije gde je pristup dozvoljen samo određenoj grupi zaposlenih (Kancelarije zaposlenih, Direktorska kancelarija, kafeterija…).

5 uređaja (COSEC PATH DCCE čitač kartica) su postavljeni na lokacijama kao što su podrum, monitoring centar, krov zgrade, garaža i skladište.

Rezultat

Koristeći ovu naprednu tehnologiju, kompanija je podigla svoju bezbednost na viši nivo, kako bi zaštitila ljude, zgradu i imovinu. Na ovaj način se lako vodi evidencija ko je od zaposlenih pristupao i u koje vreme određenom prostoru i da li je koristio propisane procedure. Pored kontrole pristupa, bitan faktor uspešnog poslovanja je i evidencija radnog vremena koja se drastično poboljšala i postala efikasnija uvođenjem Matrix rešenja.