Studije slučaja

Video nadzor / Studija slučaja

Privatna klinika

Uspešna privatna klinika susreće se sa bezbednosnim problemima kao i mnoge druge zdravstvene ustanove. Pored odgovornosti i sigurnosti koju su obavezi da pruže svojim pacijentima, moraju se i sami obezbediti od određenih kriminalnih aktivnosti.

Zahtev klijenta

  • Primena: Video nadzor
  • Uređaja: 25+
  • Lokacija: 2
  • Industrija: Zdravstvo

Ponuđeno rešenje

Videomont ponudio je klinici sistem IP (digitalnog) video nadzora sa pouzdanim Faraday kamerama sa vrhunskim kvalitetom slike, kao i lokalnu podršku i tekuće održavanje sistema.

Po urađenoj proceni rizika objekta kamere su postavljene na kritičnim mestima. Nalaze se u hodnicima, zajedničkim prostorijam, na ulazu, rampi kao i na parkingu.

Rezultat

Rezultat ugradnje video nadzora je zaštita bolnice, pacijenata i zaposlesnih i sigurnost čitavog kompleksa.

U jednom slučaju, ispred bolnice desila se nezgoda sa pacijentom koji je otpušten u invalidskim kolicima. Kada je stigao njegov prevoz kući, pacijent je ustao da uđe u vozilo, skliznuio sa ivičnjaka i slomio gležanj. Na sigurnosnim kamerama se vidi da je osoblje uradilo sve po protokolu, uključujući zaključavanje točkova invalidskih kolica, čime je bolnica pravno zaštićena od mogućih optužbi za nemarnost.

Kamere pokrivaju skoro svaki deo javne površine u bolnici i predstavljaju ogromnu korist za celokupnu bezbednost.

Postoji i primer gde je policijska služba, zahvaljujući sigurnosnim kamerama, uspela da uhvati osobu koja je u alkoholisanom stanju uletela na parking i udarila tri automobila. Čim je počinilac ušao u bolnicu, obezbeđenje je reagovalo.