Zašto je video nadzor mnogo više od “dežurnog policajca” Leave a comment

Sistem video nadzora će većina najpre povezati sa prvom linijom odbrane od opasnosti koje vrebaju spolja. Ovakvu titulu je video nadzor, svakako, zaslužio. Ipak, oprema postavljena na pravi način i na pravom mestu, može postati nešto mnogo više od “dežurnog policajca”. Naime, adekvatna oprema za video nadzor se može iskoristiti na brojne načine u samom domaćinstvu i detektovati promene koje se ne moraju uvek ticati spoljašnjih uticaja. Ponekad bi pažnju trebalo usmeriti i na ono što se dešava u našem domu dok smo u odsustvu i proveriti kako se ponašaju osobe kojima je privremeno odobren pristup domu, ali su tek na putu da zasluže i naše poverenje.

Živimo u vremenu kada je obaveza sve više, a vremena sve manje, pa često nismo u mogućnosti da kod kuće provedemo onoliko vremena koliko bismo želeli. Koliko god se trudili da ostanemo u toku, neki detalji će nam sigurno promaći jer, jednostavno, ne možemo biti na više mesta u isto vreme. Tu u pomoć priskače video nadzor. Sistem video nadzora često se naziva bebisiterom modernog doba. Kamere namenje za unutrašnju upotrebu se mogu instalirati u dečjoj sobi, što vam u svakom trenutku omogućava da vidite šta deca rade. Kamere mogu biti opremljene i mikrofonom i zvučnikom, što dodatno olakšava komunikaciju. Ako u bilo kom momentu niste u mogućnosti da budete fizički prisutni, a smatrate da je vašoj deci potreban dodatni nadzor i roditeljska pažnja – do kontakta vas može dovesti samo jedan klik.

Ukoliko je reč o mlađoj deci, kojoj je u svakom trenutku neophodno prisustvo odrasle osobe, verovatno ćete angažovati dadilju. Jasno je da roditeljima ni brojne preporuke ni odličan prvi utisak, ne mogu u potpunosti uliti mir i poverenje. Da bi zaista bez brige mogli da svoje najveće blago stave u tuđe ruke, roditelji moraju biti sigurni da će dadilja ispuniti očekivanja i da će njihova uputstva biti ispraćena. Retko ko može sebi da dozvoli luksuz da u toku “probnog perioda” bude fizički prisutan i lično isprati rad dadilje. Naime, dadilju uglavnom angažujemo tek kada shvatimo da nam je potrebna dodatna pomoć i to što pre. Zahvaljujući opremi za video nadzor, imate mogućnost da ispratite rad dadilje i ponašanje svoje dece. Na osnovu dobijenih informacija, možete da date dodatne sugestije bebisiterki, ali i svojoj deci, ukoliko niste zadovoljni njihovim ponašanjem za vreme njenog boravka u vašem domu. Sav video materijal će ostati pohranjen na hard drajvu, tako da postoji i video zapis, ukoliko vam je takav dokaz potreban.

Važno je da vaš dom ostane bezbedan i siguran, za vas i vašu porodicu. Video nadzor će vas zaštiti od provale i vandalizma, ali vašoj sigurnosti može doprineti i na druge načine. Da bi dom ostao prostor u kome se osećamo najsigurnije, svaki kvar bi trebalo sanirati na vreme. Ako se vaša porodica širi, često će biti potrebno da proširite i životni prostor. Za sve ove promene i popravke, moraćete angažovati majstore. Međutim, ako majstori budu radili i gradili vaš dom samo kada ste vi kod kuće, radovi će se otegnuti i neće im se nazirati kraj. Teško je pronaći vremena da se s majstorom dogovorite oko potrebnih radova i cene, a fizički svakodnevno motriti na njihov rad je, jednostavno, neizvodljivo. I u ovom slučaju će se oprema za video nadzor pokazati kao vaš lični asistent i dodatni par očiju. Naime, kamere postavljenje na pravi način će zabeležiti kako se odvijaju radovi, a vi ćete sve vreme biti u toku. Ako primetite da se radovi ne obavljaju po dogovoru, da se štedi na materijalu ili da dogovor nije ispunjen na neki drugi način, uvek imate video zapis da potkrepite svoje tvrdnje. 

Kamere za video nadzor se razlikuju po performansama, pa na odabir utiču i vaše potrebe. Iako kamere koje se montiraju unutar doma ne moraju da pariraju onima koje štite dom spolja i beleže moguće pokušaje provale, svakako bi trebalo iskoristiti poslednju reč tehnike i za ove uslove. Naime, u ponudi se nalaze odlične IP kamere, sa značajnim noćnim dometom osvetljenja i impozantnom rezolucijom. Ove karakteristike kamere, omogućiće vam kristalno jasnu sliku u svim situacijama, čak i kada je u prostorijama mrak. Kada je reč o obliku kamere, izbor često pada na dome kamere, zbog jednostavnog dizajna i instalacije. Karakteristike kamere, naravno, utiču i na cenu, pa je najbolje postići dobar odnos cene i kvaliteta.

Da biste ispunili sve svoje želje i potrebe kada je oprema za video nadzor u pitanju, uvek se prethodno posavetujte sa stručnim licem. Navedite za šta vam je oprema potrebna, kako biste je koristili i koliki budžet biste izdvojili. Na osnovu ovih podataka, naši eksperti će pronaći opremu koja će vaše najmilije i vaš dom učiniti bezbednim. Vreme je da sistem video nadzora upoznate u novom svetlu – kao ličnog asistenta, modernog bebisitera, a ne samo “dežurnog policajca”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *