Video nadzor

  • BRENDOVI
  • STUDIJE SLUČAJA
  • ZAKONSKE REGULATIVE
  • ODRŽAVANJE

- Tekst u pripremi -

- Tekst u pripremi -

- Tekst u pripremi -

  • BRENDOVI
  • STUDIJE SLUČAJA
  • ZAKONSKE REGULATIVE
  • ODRŽAVANJE

- Tekst u pripremi -

- Tekst u pripremi -

- Tekst u pripremi -

Novi trendovi u HD analognim tehnologijama omogućavaju snimanje u megapikselnim rezolucijama koristeći analogne komponente, što rezultira u 720p HD i većim rezolucijama preko analognog sistema. Ove analogne kamere nastavljaju da koriste standardne koaksijalne kablove, DVR uređaje i mogu se lako ubaciti u postojeći sistem video nadzora.

Tehnologije koje se koriste: HD-CVI, HD-TVI, AHD, 4u1 i CVBS 

IP (digitalni) video nadzor je sistem koji funkcioniše preko računarske mreže, koristeći Internet TCP/IP protokola. IP sistem sadrži IP digitalne kamere megapikselne rezolucije (od 1 do  12 megapiksela i više), koje daju i do 10 puta veću rezoluciju slike kao i bolji kvalitet snimka u odnosu na analogne sisteme. Kamere se povezuju sa sistemom preko standardnog mrežnog kabla (UTP kabl). Sve informacije idu preko jednog kabla (slika, zvuk, komande za pan-tilt-zoom), a određene kamere imaju i mogućnost napajanja preko tog istog kabla (PoE – Power OverEthernet).

Šta je video nadzor?

Video nadzor kao jedna od vodećih i bitnijih grana industrije tehničke bezbednosti svake godine donosi inovacije u pogledu tehnologije. Mnogi proizvođači opreme za video nadzor pokušavaju da pristupe ovom velikom tržištu sa novim funkcijama kao što su Starlight, TurboHD i sličnim nazivima sa ciljem da se pozicioniraju što bolje i probaju da ostanu što duže na sceni.

Kada kažemo video nadzor, većina ljudi odmah pomisli na kamere za video nadzor. Sistem video nadzora se po običaju sastoji od kamera, snimača (sa hard diskom), napajanja i kablova. U zavisnosti od sistema (Analogni HD ili IP video nadzor) koriste se DVR ili NVR snimači. DVR je skraćenica od Digital Video Recorder i koristi se za skladištenje Analognog HD snimka. NVR je skraćenica od Network Video Recorder, a koristi se za skladištenje video materijala preko mreže (napajanje kamera i protok signala ide preko Ethernet mrežnog kabla – PoE (power-over-ethernet) do snimača). U pogledu kvaliteta, IP ili mrežne kamere daju bolju sliku (oštriju, bez zamućenja, noćne snimke kao da je dan i sl.) u odnosu na Analogne HD kamere koje ipak imaju ograničenja po pitanju performansi (manji frejm rate, manji broj piksela, lošiji kvalitet čipova itd.). Sa druge strane, HD Analogne kamere su jeftinije (u proseku i 2 do 3 puta) i mogu se zakačiti na postojeći sistem (kablovska TV), dok IP kamere moraju da se kače na mrežni sistem zasnovan na POE svičevima i internetu.

Za koji god sistem da se odlučite uvek imajte ove tri stvari na umu:
– Da li se snima spolja ili unutra?
– Da li su vam bitni detalji na snimku? (Da prepoznate boju očiju treba vam ultra moderna IP kamera)
– Koliko želite dugo da čuvate snimke? (Zakonsko održavanje sistema u Republici Srbiji regulisano je Zakonom o privatnom obezbeđenju donetom i usvojenom 26.11.2013.godine. kojim se, između ostalog, propisuje obavezno čuvanje video snimka u trajanju od 30 dana)

Mi vam nudimo gotova rešenja za sisteme video nadzora koji se baziraju na novim tehnologijama, modernim kućištima i konkurentnom cenom – kako bi vam ponudili samo najbolje. I naravno, sa nama imate punu tehničku podršku – jer mi stojimo iza svojih usluga i proizvoda.

video-nadzor-videomont
O nama

Videomont je posvećena mlada firma koja svojim radom i iskustvom želi da se pozicionira na tržištu Security opreme kao jedna od prvih instalaterskih firmi koja poseduje sve neophodne licence za projektovanjemontažu,izvođenje
procenu rizika, uz fokus na ljude i njihove potrebe.

Radno vreme

Ponedeljak-Petak: 9:00 – 17:00
Subota: 9:00 – 13:00

Kontaktirajte nas

+381 11 311 64 16
+381 69 311 64 16
office@videomont.rs

O nama
Korisni linkovi
Kontaktirajte nas

Videomont je posvećena mlada firma koja svojim radom i iskustvom želi da se pozicionira na tržištu Security opreme kao jedna od prvih instalaterskih firmi koja poseduje sve neophodne licence za 
projektovanjemontažuizvođenje i
procenu rizika, uz fokus na ljude i njihove potrebe.

+381 11 311 64 16
+381 69 311 64 16
office@videomont.rs

Radno vreme

Ponedeljak-Petak: 9:00 – 17:00
Subota: 9:00 – 13:00